Позицията Главен маркетингов директор в големите компании е заплашена от изчезване. Това коментира

...
Позицията Главен маркетингов директор в големите компании е заплашена от изчезване. Това коментира
Коментари Харесай

Изчезва ли ролята на главния маркетингов директор?

Позицията " Главен маркетингов директор "  в огромните компании е застрашена от изгубване . Това разяснява основният маркетингов директор на Mastercard в Щатите Раджа Раджаманар, представен от изданието AdAge. Той разсъждава за бъдещето й. 

" Има нещо като екзитенциална опасност за ролята на Главния маркетингов шеф сега ", споделя той, отбелязвайки обстоятелството, че компании и огромни рекламодатели като " Кока-Кола " са премахнали в Съединени американски щати тази позиция напълно. 

" Какво ви приказва това? ", пита той. Означава, че основните маркетингови шефове в доста компании са неспособни да оправдаят съществуването на ролята си. Те не могат да потвърдят цената, която способстват, на масата за диалози с основния изпълнителен шеф и основния финансов шеф, показва той. 

По думите му задачата на този пост в последна сметка е " да свърже точките " сред маркетинговите основни идикатори за представянето (KPI) и бизнес резултатите. Това дава нужната убеденост на висшия мениджмънт и финансовия шеф, че би трябвало да бъде арестувано съществуването й. 

Раджаманар е един от най-технологично просветените маркетингови шефове в Щатите, както и добре квалифициран управител, с отлични умения да се показва. Той дискутира тематиката в подкаста Ad Lib на AdAge, дебатирайки положението на маркетинга в настоящите времена, когато съгласно него " хората ненавиждат рекламите " и разполагат със силата да ги блокират. Поради това, той счита, че " разказването на истории " в рекламата е мъртво. То съгласно него е предоставено на марките, с цел да основават прекарвания за потребителите си - нещо, посредством което компанията, в която работи, Mastercard, е съумяла да се допре до 1,7 милиарда души по света. 

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР